A vásárlás Mekkája

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

A vásárlás Mekkája

Feltöltve: 2007-08-09

Dél-kelet Ázsia nagyvárosaiban a vásárlás az élet szinte minden másnál fontosabb része.

Szinte mindegyik nagyváros megemlíthető e sorban, Kuala Lumpurtól, Szingapúron át Hongkongig, de a legnagyobb vásárlási láz Thaiföld fővárosában, Bangkokban kapja el a látogatót. A városban járva éjjel-nappal résen kell lennie az utazónak, hogy ne költse el az összes pénzét, hiszen a hamis órákat és ékszereket árusító utcai bódéktól kezdve a hatalmas megaplázákig minden a vásárlásra csábít.

Speciális élményt jelent a város híres éjszakai negyede, a Patpong közelében lévő éjszakai piac, ahová a helyi kézműves tárgyakért érdemes ellátogatni. Aki érez magában elég erőt, felkeresheti a hétvégenként működő Chatuchak piacot, ahol nem kevesebb mint 9 ezer bódé és stand kínál a ruhaneműktől kezdve, a fűszereken át egészen az énekesmadarakig szinte mindent. Ha pedig a plázákat fedeznénk fel néhány elektronikai kütyü után kutatva, a Siam square környékén mindjárt négyet is találunk a legnagyobb fajtából.

Szingapúr

Ázsiánál maradva nem hagyható ki Szingapúr sem, ahol szinte az év minden napján vásárlási akciót tartanak, ráadásul karácsony környékén - bár ezt errefelé nem is ünneplik - itt rendezik a világ legnagyobb ajándékvásárát is. Szingapúr az ázsiai vásárlási szokások ismeretében is messze kitűnik a hasonló adottságú metropoliszok közül. Itt nemzeti sport a vásárlás, mindenki szabadidejének jelentős részét a plázák feltérképezésével és minél több divatos, új árú beszerzésével tölti. A jól ismert magyarországi egységek valósággal eltörpülnek a szingapúri gigantikus bevásárlóközpontok mellett, amelyekből nem kevesebb, mint 40 található a városban. Ha egybe beszabadul az ember, garantált a pénztárca kiürítése, mint ahogy az eltévedés is.

[origo]