A SWISS elindította Zürich-Peking járatát

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

A SWISS elindította Zürich-Peking járatát

Feltöltve: 2011-08-08

A Swiss International Air Lines üzembe állította Zürich-Peking közvetlen járatát, júniustól sűríti járatait a Zürich - New York szakaszon, és gyakrabban repül majd Madridba, Londonba és Moszkvába is.

A svájci légitársaság ezentúl naponta közlekedik Kína fővárosába, Pekingbe, májustól pedig Sanghajba is. A döntés meghozatalában nem csak a fejlődő kínai piac terjeszkedése, hanem a kínai turisták illetve a Kínába utazni vágyók egyre nagyobb száma is közrejátszott. Az új non-stop járat májusig hetente ötször, májustól pedig már naponta köti össze a két várost Airbus A340-300 típusú gépekkel.


A Swiss 2012 májusától napi járatot indít Zürichből New York Newark, februártól Genfből Nizza repülőtere felé, következő évben sűríti járatait London, Moszkva és Madrid felé. Bár október 31-től megszűnik a Genf-Budapest járat, az utasok továbbra is repülhetnek Svájcba a Swiss fedélzetén a naponta háromszor Budapestről Zürichbe induló járatok egyikén.

A légitársaság 7,37 millió utassal a fedélzetén közlekedett az idei év első hat hónapjában, ami 10,9 % növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest. A 2010-ben bekövetkezett erős utasszám visszaesés elsősorban a vulkáni hamufelhő miatt bekövetkezett járattörlésekneknek tudható be.

Repülőjegyfoglalás >>