Lao Airlines Budapesten

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Lao Airlines Budapesten

Feltöltve: 2011-03-30

A Lao Airlines, a Laoszi Népi Demokratikus Köztársaság nemzeti légitársasága képviselet nyitott Budapesten. Az Aviation Bt. Magyarországon kívül Csehországban és Lengyelországban látja el a délkelet-ázsiai ország képviseletét.

Az 1976-ban alapított, állami tulajdonban lévő légitársaság központja Vientiane-ban, Laosz fővárosában található. Innen napi két alkalommal indít járatokat Thaiföldre (Bangkok és Chiang Mai), Vietnamba (Hanoi), Kambodzsába (Siem Reap, Phnom Penh) és Kínába (Kunming). Kiterjedt belföldi útvonalhálózata Savannakhet, Luang Prabang, Oudomxay, Xayabury, Vientiane, Luang Namtha és Xieng Khuang repülőtereit köti össze. Légiflottája korszerű ATR-72-200-as, ATR-42-200-as és MA-60-as típusú turbólégcsavaros gépekből áll.

Sárdi Rezső, az Aviation Bt. ügyvezetője felhívta a figyelmet egy újdonságra, az egyedülálló ázsiai légibérletre (Discovery Airpass), melynek feltételei az www.allairpass.com weboldalon megtalálhatók. A páratlan természeti szépségű délkelet- ázsiai ország látnivalókban bővelkedik és egyre népszerűbb a magyar turisták körében is, hiszen a repülési idő Bangkok – Vientiane szakaszon alig több mint egy óra. Magyar utasok Laosz nemzetközi repülőterén érkezéskor megkaphatják a vízumot.