Tíz nem tipikus nászutas-desztináció

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Tíz nem tipikus nászutas-desztináció

Feltöltve: 2009-08-12

Nyár van: itt az esküvők és a nászutak szezonja. Vannak, akik a hagyományos célpontokat keresik fel, például a Karib-tengert vagy Las Vegas-t, de némelyeknél közbeszólt a válság.

Sokan az utolsó percben foglalnak, mások pedig elhalaszthatják a nászútjukat, hogy a korai foglalásuknak köszönhetően kedvezményt kapjanak. A Trip.Atlas több tízezer utazási szakértők kérdezett meg világszerte, mostanában melyek a legnépszerűbb célpontok.

1. Látni Petrát és Wadi Rumot

Ha valaki egzotikus és misztikus helyszínt keres, annak Jordánia ideális úti cél, már csak azért is, mert a fapadosokkal ma már igen olcsón eljuthatunk oda. Petra, a nabateusok egykor fényűző, sziklafalba vésett városa egy homokkő szurdok mélyén bújik meg. A barna, a vörös és a sárga minden árnyalatában ragyogó természeti képződmény önmagában is lenyűgöző látvány.

2007 óta Petra a világ hét új csodája közé tartozik, és ez az egyetlen hely a világon, amely az UNESCO világörökség természeti és kulturális listájára is felkerült. Wadi Rumban a homoksziklákkal tarkított végtelen sivatag fogad bennünket, mely a délelőtti fényben vörös, naplemente után pedig kék színekben pompázik. Ez a káprázatos színorgia teszi felejthetetlenné az ott tett kirándulást.

2. Elbújni egy sivatagi szigeten a Bahamákon

Igazi sivatagi szigetre vágyik? Tahiti nem számít, és az is biztos, hogy hallott már Nassauról vagy a Paradicsom-szigetről, de mi a helyzet Long Island-del? Eleuthera? Exumas? A világ egyik legjobban őrzött titka, hogy ezeket érdemes felkeresnie annak, aki el akar bújni egy szigeten, vagy valóban eldugott tengerpartot keres.

3. Felfedezni Kauai-i buja paradicsomot

Felejtse el Waikiki Beach-et, Oahu-t, Mauit vagy a Big Island-et. A Hawaii kertjének számító Kauai-i táj önmagában megéri a látogatást. Buja trópusi növényzet, vízesések lépten-nyomon, eldugott tavacskák, égig érő hegyek, a világ legpompásabb tengerpartja, a szörfözők számára tökéletes homokos tengerpart, és barátságos kis falvak – ez az, amit Kauai kínál.

4. Próbálja meg az osztrák vidéket!

Ha valaki úgy tervezte, hogy keresztülautózik Dél-Franciaországon, akkor Ausztriát kevésbé tipikus nászút-desztinációnak fogja találni. Ne csak Julie Andrews szavaira gondoljunk – „a hegyek élnek” -, van itt valami festői, elbűvölő érintetlenség, ami nem jellemző Franciaországra. Érdemes meglátogatni olyan városokat, mint a hóborította hegyek között fekvő Hallstatt, vagy érdemes felfedezni a zenét és a klasszikus kultúrát Salzburgban.

5. Felfedezni Délkelet-Ázsiát vonaton

Azok a párok, akik több izgalomra vágynak a nászútjukon, mint amennyit a homok és a tenger nyújthat, válasszák az ázsiai vonattúrát, hiszen ez tökéletes keveréke a kalandnak, a románcnak és a felfedezésnek. Számtalan élmény kínálkozik az elefántlovaglástól kezdve a Chiang Mai-beli dzsungelben a Ha Long Bay-ben lévő mészkőépületek közötti csónakázáson át a Langkawi tengerpartig – néhány hétre lenne szükség az összes látványosság felfedezéséhez. Varázslatos megkóstolni Vietnamban, Kambodzsában, Laoszban és Thaiföldön az utcán kínált finomságokat és a trópusi gyümölcsöket, meglátogatni az úszó piacokat, az ősi templomokat, a romokat, és felfedezni az ottani kultúra és történelem erős kontrasztját.

6. Szenvedély Buenos Aires-ben

Ha szóba kerül a szenvedély, a legtöbben Buenos Aires-re gondolnak. Az érzéki tangó és a ritmusos salsa csak egy eleme a városnak, ahol sétálva lehet igazán felfedezni az éjszakai életet. Nagy élmény a hajózás a Lujan folyón.

7. Cél: Puerto Vallarta, Mexikó

Romantikus szökésekre a világ egyik legjobb célpontja Puerto Vallarta, ahol egyesül a kultúra, a művészet és a gasztronómia. Csatangolni a Malecon-on, betérni a város számtalan kis galériájába, megnézni egy bikaviadalt, vagy ellátogatni a tequila szülőföldjére…

8. Kastélytúra és shoppingolás az Egyesült Királyságban

Kiránduljon Angliában, Wales-ben, Skóciában és Írországban, és menjen vissza az időben VIII. Henrik idejébe. Egy angol vidéki vendégház reggelivel ideális célpont egy olyan párnak, amely a hamisítatlan angol vidéki életbe akar belekóstolni teával, lángossal és az összes szükséges kellékkel. Sok száz kastély várja a látogatókat az angliai Northumberland és Cumbria, a wales-i Pembrokeshire és a skóciai Edinburgh.

9. Exkluzív magány a Turtle Island-on

Megtudhatja, milyen az igazi exkluzív, elszigetelt paradicsom, aki Fidzsi-szigeteken lévő Turtle Island-ra utazik. Egyszerre csak 14 pár szállhat meg a szállodában, mivel a Turtle Island Resortnak az a célja, hogy emlékezetes és személyre szabott élményt nyújtson az ide látogatóknak. Felsőfok luxusból, románcból és pihenésből: egy igazi „egyszer az életben” élmény.

10. A tengerpart a spanyolországi San Sebastianban

align=left A La Playa de la Concha-t úgy ismerik, mint az egyik legszebb tengerpartot Spanyolországban, sőt egész Európában. Közel van San Sebastian nyüzsgő belvárosához, ahol macskaköves utcákon lehet kóborolni díszes templomok között. Kiváló célpont szörfösök számára, és azoknak az ínyenceknek,aki szívesen térnének be a világ legjobb éttermei között számontartott Mugarizt-ba vagy a Arzak-ba. Érdemes időt szakítani egy bilbaoi kirándulásra is, és megtekinteni a Guggenheim Múzeumot.

Forrás: www.traveldailynews.com